Noorwegen en het Noorderlicht

Noorwegen: Het Noorderlicht fotograferen

Eindelijk is het dan zo ver. Op uitnodiging van Visit Norway vertrek ik naar Noorwegen. Met SAS Airlines vlieg ik eerst naar Oslo. Van Oslo naar Tromsø en van Tromsø naar Andenes. De laatste vlucht beloofd wat. In het donker vliegen we door een sneeuwstorm en het Noorderlicht is zichtbaar op de vleugels van het vliegtuigje. Na een korte vlucht van 30 minuten arriveren wij met een groepje van 8 personen in Andenes. Het noordelijkste plaatsje van het eiland Andøya.

Andenes Noorderlicht

Andenes Noorderlicht

Andøya

Andøya maakt deel uit van Vesterålen. Vesterålen is een eilandengroep in het uiterste noorden van de provincie Nordland in het noorden. Met een oppervlakte van 489 km² is het het op negen na grootste eiland van Noorwegen.

Noorderlicht bij Aurora Spacecentre

Noorderlicht bij Aurora Space Centre

Diva in de lucht

Na een lange dag, waar ik later nog op terug kom, wordt het tijd om het stadje te verkennen. De perfecte spot zoeken om de Aurora Borealis, ook wel Noorderlicht genoemd, vast te leggen. Het is aardig bewolkt maar ik heb geleerd om geduldig te zijn want wie wacht zal beloond worden. Tenminste dat is mijn ervaring. Ik heb gelukkig geduld want zit regelmatig uren te wachten op iets wat ik wil vastleggen. Voor dit spektakel heb ik gerust een hele avond en nacht over. In Zweeds Lapland heb ik al eens het Noorderlicht mogen aanschouwen maar was toen erg bewolkt maar niet minder intens. Maar in Noorwegen krijg ik een tweede kans om het nogmaals vast te leggen. Maar nu anders. Nu in een andere setting met meerdere vaste objecten in het plaatje. Ik kies voor de bekende vuurtoren van Andenes. De kleur van de vuurtoren in combinatie met het groene licht en de sterren moet het worden.

Noorderlicht Noorwegen

Noorderlicht Noorwegen

Boek nu voordelig een reis naar Noorwegen:Booking.com

Vuurtoren van Andøya

Na een aantal uurtjes wachten in de kou verschijnt vanuit het westen het Noorderlicht.
Het is wel wat bewolkt maar het is duidelijk zichtbaar. Na een korte periode verschijnt
het boven de vuurtoren. Tijd om vast te leggen. Het begin van een mooie trip is een feit.
Na 4 nachten Noorderlicht op de mooiste locaties is het tijd om een de foto
met jullie te delen. In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de plaatsen die ik bezocht heb
en wat je er allemaal kan doen. Meer foto’s over de Aurora Borealis volgt!

noorwegen,vuurtoren,noorderlicht,andenes

Vuurtoren in Andenes

Comments

comments

Posted in blog and tagged , , , , , , , .