Winter tips en tricks in Noorwegen

Winter in Noorwegen

Tijdens de winter in Noorwegen is het zeker aan te raden om warme kleren aan te trekken. Belangrijk is om in laagjes te denken. Hieronder een aantal tips om lekker warm te blijven. Maar voordat het zover is wil ik iets vertellen over de weersomstandigheden en waar je zeker op moet letten als je naar de weersvoorspellingen kijkt. 2 graden boven nul kan in het noorden van Noorwegen al gauw aanvoelen als -5. Waarom? De wind zorgt ervoor dat het een stuk kouder is dan men heeft voorspeld. Houd hier te allen tijde rekening mee en zorg voor voldoende laagjes kleding. We beginnen met de basislaag.

winter

winter in Andenes

Thermo Ondergoed

We beginnen met een basis laag. Thermo ondergoed. Ik heb van Haglöfs Active Merino Long Johns en Actives Merino Roundnecks. Een lange broek en longsleeve om over je onderkleding aan te trekken. Daar overheen draag ik van Woolpower een zelfde soort setje om extra warm te blijven. Ik raad aan om te beginnen met 1 longsleeve. Daarboven draag je namelijk nog een fleece of wollen trui. Daar over een een winddichte shell jacket en als laatste een Gore Tex Pro Shell. Ik adviseer om over de 2 thermo onderlagen een winddichte winterbroek te dragen. Ik heb de wind- en waterdichte Skarn Pant.

Winter vereist goed schoeisel

Een goede muts en handschoenen dragen is belangrijk. Draag schoenen die waterdicht en warm zijn. Koop altijd schoenen die een maat groter zijn zodat je voeten goed kunnen bewegen om ze warm te houden. Zitten ze te strak, dan kunnen je voeten alsnog koud worden en dan is het niet erg prettig. Ikzelf heb de Oxo GT Umber schoenen en die waren erg goed te doen. Wel draag ik 2 paar warme wollen sokken.

Boek Nu Voordelig

Veel succes met het uitzoeken van de juiste kledij. Ik ben benieuwd of jullie naar Vesterålen gaan!Booking.com

Comments

comments

Posted in blog and tagged , , , , , , , .