Wolven ontmoeten in Noorwegen

Wolven zijn er niet zoveel in Noorwegen

En als ze er zijn dan vind je ze in de buurt van de Zweedse grens. Maar er zijn wel opties! Zo is er in Bardu het prachtige Polar Park. Zo zie je daar de lynx, pool vossen, elanden en nog veel meer. Wat bij mij echt indruk maakt, is het wolven verblijf. Met een klein groepje loop ik via een sluis naar een berg lodge. Een echt typisch Scandinavische lodge. Heerlijk warm en alles van hout.

Ontmoeting met Wolven

We moeten stil zijn. Rustig bewegen en niet te druk doen. Ze lopen voorbij de ramen en komen ons observeren. Een briefing volgt. Waar moeten we op letten. Wat moeten we niet doen. Nu wordt het even spannend. Ik zelf heb 2 honden en weet dat angstig gedrag juist uitlokt tot nieuwsgierigheid. Kalm blijven en rust uitstralen zijn de 2 beste dingen. De mutsen, handschoenen en alle loshangende objecten moeten in de lodge blijven. Het wordt tijd om de lodge te verlaten en kennis te maken met de wolven!

Wolven Lodge

Wolven Lodge

In hun natuurlijke habitat

Nadat we de lodge verlaten, worden de wolven eerst losgelaten in een andere ruimte. Zo kunnen ze ons besnuffelen en ons likkend verwelkomen. Na de eerste ontmoeting worden we toegelaten in hun verblijf. De hekken gaan dicht achter ons. In een rij lopen we rustig naar een plek toe waar we kunnen knielen. Hier komen ze ons een tweede maal begroeten. Weer likken ze ons in ons gezicht. Dit moet je ook toelaten omdat het natuurlijk gedrag is. Wegduwen is dus geen optie.

wolven in noorwegen

Wolven in Noorwegen

Foto’s maken van de Wolven

We verplaatsen ons rustig naar een hoger op gelegen stuk. Met uitzicht op de prachtige omgeving. Hoe mooi kan de natuur zijn!
In combinatie met het winterse landschap, de bergen en de wolven. Gewoon perfect. Mocht je dit zelf willen ervaren? Doen! Dit is echt een super gave en spannende ervaring. Vooral als je van natuur en dieren houdt.

Wolf op de berg

Wolf op de berg

 

 

Comments

comments

Posted in blog and tagged , , , , , , , , .