Interview Wesinthewild | Alwayswith.nl

What’s new 10 vragen aan Instagram fotograaf: WesintheWild

Een van onze favoriete Instagram accounts is die van Wesley, beter bekend als wesinthewild. Hij weet het mooie outdoor leven vast te leggen, door lichtinval en silhouette. Bovendien riep ‘ie zijn eigen succesvolle hashtag in het leven: #selftimerwes en heeft ‘ie daarop al iets van 300 Instagram foto’s staan. Ik vroeg Wesley naar het geheim achter zijn succes en geeft hij ons een paar handige tips & tricks om ook ooit die 40K te bereiken!

1. Vertel… wie is de persoon achter Wesinthewild? En hoe ben je zo groot geworden op Instagram?

Ik ben Wesley, bíjna 35 jaar oud en ik ben vader van twee geweldige kinderen. Alles erop en eraan! Ik heb sinds 3 jaar mijn eigen drumschooltje waar ik les geef aan 16 leerlingen. En juist omdat ik die vrijheid heb als zelfstandig ondernemer, is het op mijn pad gekomen. Best bizar eigenlijk want daarvoor deed ik nooit iets met Instagram (Wesley zit sinds 2 jaar op Instagram). Toen besefte ik me dat ik zoveel creativiteit in mij had die ik nog geen plekje kon geven en met Instagram kan dat wel!

2. Had je al ervaring op het gebied van fotografie? 

Nee, ik had helemaal geen ervaring met fotografie. Een vriend van mij zat op Instagram en die zei tegen me ‘joh, dat moet je eens proberen’. Dus toen ben ik dat gaan doen en nu zijn we bijna 40.000(!) volgers verder. Ik denk wel dat je er oog voor moet hebben. Je moet ook kijken hoe andere het doen en heel veel proberen met o.a. Youtube tutorials!

Het is ook heel veel investeren. Veel reageren, volgen en likes geven. Instameets organiseren en er naar toe gaan. Op die manier kom je zekf ook een beetje in the picture. Toen ik 2.900 volgers had, ben ik suggested user geworden binnen Instagram. Maar je moet door gaan, het komt niet vanzelf. Je moet er actief mee bezig zijn.

3. En actief? Bedoel je dan dat je veel foto’s post of dat je een foto met heel veel hashtags post – want die zien we niet bij jou! Wat moet ik mij bij actief voorstellen? 

Nou nee, in het begin doe je dat wel heel veel foto’s plaatsen. Puur omdat je het leuk vind om al je mooie foto’s te delen met je volgers. Ik zou gaan voor een maximum van 4 foto’s per dag. Ook hashtags helpen maar… daar moet je wel mee uitkijken. Je kunt een hele mooie foto posten van een bos en er een hashtag onder zetten met #spongebob of #girl. Dat kan werken, maar het kan ook tegen je werken. Als je dat trucje een aantal keer probeert, nemen mensen je op een bepaald moment niet meer serieus. Maar ik kan me voorstellen dat als je net start dat je alles wilt proberen.

4. Jij bent een van de grote Instagrammers in Nederland, levert het ook daadwerkelijk werk op? 

Ik heb regelmatig klussen dankzij Instagram. Dan krijg ik bijvoorbeeld producten om te promoten maar ik word ook wel eens uitgenodigd om plekken te promoten. Daaromheen heb ik een bedrijfje gestart: Instastream.  Daarmee bied ik mijzelf aan om als Instagrammer. En kun je mij of een team inhuren om foto’s te maken. Tevens geef ik workshops, advies aan beginnende Instagrammers of zakelijke Instagramaccounts!

5. Waar let je op bij het nemen van een goede foto?

Ik zie ’t al voordat ik een foto maak. Ik rij soms ergens langs en dan zie ik het! Dan rijd ik  terug om de foto te nemen. Het moet gewoon mooi zijn van nature. Dat neemt niet weg dat een geforceerde foto niet mooi kan zijn. Bijvoorbeeld de hashtag #fromwhereistand dat kan je op hele mooie locaties doen. Maar het leukste vind ik, als je echt ergens komt en denkt ‘daar ga ik een foto van maken!’

6. Wat is je favoriete plek om foto’s te nemen en zijn er nog plekken op je lijstje waar je nog een keer naar toe wilt om foto’s te maken?

Nou ik heb wel een aantal mooie plekjes. Zoals een naaldbos – deze zie je wel vaker terug in mijn foto’s -, ’s ochtends vroeg wanneer de zon op komt en er is lichte mist. Dat is echt mooi! Plekken waar ik nog wel een keer zou willen fotograferen zijn:  IJsland, Alaska, Canada, dat soort landen! Daar kan je hele mooie outdoor plaatjes schieten. Dat zou ik wel willen doen, ooit!

7. Welke apps gebruik je om je foto’s mee te bewerken?

Mijn routine: Ik begin met Snapseed > Details > Structure, waar ik de foto scherper maak. Vervolgens ga ik in Snapseed naar > Brightness, Contrast en Kleuren. Ik crop de foto en dan doe ik nog iets! Het geheim van de smit! 😉 Dan ga ik uit Snapseed en ga ik naar VSCO want die heeft de mooiste filters die er zijn! Daar speel ik dan nog eventjes met de app. De laatste tijd bewerk ik mijn foto’s ook nog in Instagram zelf.

8. Heb je een gouden Instagram tip voor onze volgers? 

Kies 3 hele goede hashtags. Bijvoorbeeld #sunlight, #reflection en #silhouet en probeer dan te kijken of je dat in één foto kunt vastleggen. Dan heb je in 1 foto; 3 verhalen. Ook je caption is belangrijk, probeer hier een verhaal te vertellen. Wat ook helpt is vragen stellen aan je volgers, vraag ze wat ze van je foto vinden? Probeer te prikkelen!

9. Wat is je favoriete foto op je Instagram account?

Ik heb wel meerdere foto’s waar ik trots op ben en waar een verhaal achter zit. Ikzelf vind dit echt een hele mooie foto:

10. Wat zijn jouw 3 favoriete Instagrammers of inspiratiebronnen op Instagram?

Lastige vraag. Maar als ik er nu 3 zou kiezen dan kies ik: @folkmagazine @justgoshoot (voor nieuw talent) en @dudelum.

Alle foto’s (behalve bovenstaande) in dit artikel zijn genomen door Wesley zelf en zijn tevens te bewonderen op zijn Instagram account: WesintheWild >

Bron | Alwayswith.nl

Comments

comments

Posted in interview.