Interview Wesinthewild | Boots and Suits

Suggested User van Instagram. @wesinthewild of te wel, Wesley Glasmacher, heeft een slordige veertig duizend volgers op zijn Instagram account. Wie is deze nuchtere man uit Ede?

Mijn naam is Wesley Glasmacher en ik ben 34 jaren jong.
Ik heb samen met mijn vrouw 2 prachtige kinderen.
Mijn zoon Jael is 6 en mijn dochter Loïs is 4.
Ik heb een eigen drumschooltje en ik ben muzikant.

Foto 13-11-14 11 22 05

Wesley begon twee jaar geleden met zijn Instagram account. Boots & Suits mocht deze getalenteerde fotograaf interviewen;

Wat betekent instagram voor jou op dit moment? Het is een onderdeel van mijn werk geworden. Ik ben ondernemer en dit is een deel van mijn dagelijkse bezigheid. Ik wordt er creatief door en het brengt mij enorm in balans.
Hoevaak trek je erop uit om foto’s te schieten? En welk tijdstip van de dag is jouw ‘’instagram tijdstip’’ voor de beste omgevingsfactoren. Soms dagelijks en soms een week niet. Ligt ook aan de drukte thuis en mijn werk als drumleraar/ muzikant. De ochtend tijdens zonsopgang en de “Golden Hour” periode zijn toch wel de beste momenten qua licht.
Je gaat vaak op ontdekking uit en staat dan in je eentje in de middel of nowhere,. 
Heb jij zelf een lievelingsspot waar je altijd wel raak schiet? Wat is de kracht van deze plek? Ja een aantal van dit soort plekken waarvan ik weet hoe de zonnestralen het beste tot z’n recht komen
en van waar ik inmiddels weet hoe het er per jaargetijde uitziet. Fijne plekken zijn dat. Één met de natuur.

Processed with VSCOcam with m3 preset

De eerste anderhalfjaar schoot je alleen foto’s met je iphone, tegenwoordig maak je ook gebruik van een spiegelreflexcamera. Wat vind je de grootste voordelen van een DSLR? En welk merk+type gebruik je? Ik gebruik een Canon 600d. Het enige wat ik wilde was een betere kwaliteit om te bewerken. Inmiddels weet ik ook dat je er gewoon veel meer mee kan. Field of depth of een long exposure shot, wat trouwens ook met mobiel kan. Ik ben er erg blij mee en ik vind eerlijk gezegd dat het niet uit maakt waarmee je foto’s schiet. Als je geen oog voor detail hebt, houdt het al gauw genoeg op.

Doe je het bewerken van je foto’s nog steeds via je Iphone, ondanks het schieten met een dslr? Ja het hele bewerkingsproces doe ik met mijn telefoon.Via de apps Snapseed en VSCO.
Aan welke foto van je account hecht je de meeste waarde? En waarom?
Processed with VSCOcam with k3 preset
Ik denk deze. Waarom? Omdat dit mijn eerste echte, met statieven en al, goed gelukte foto is, precies zoals ik me dat had voorgesteld. Gewoon lekker in Veenendaal op een plek waar ik voor het eerst kwam door gewoon rond te rijden met een doel. Zo’n soort foto maken. Dat is het ook het mooie van Instagram. Je komt nog eens ergens.

Je hebt een bedrijf opgericht dat workshops geeft op het gebied van telefoonfotografie, hoe ziet zo’n workshop eruit? Ja ik heb al een tijd een eigen bedrijfje omtrent mijn instagram bezigheden. Instastream.nl en vanuit daar geef ik workshops op locaties en ondersteun ik ook bedrijven om instagram zakelijk in te zetten. Ik maak campagnes voor ze en bied ze verschillende mogelijkheden aan zoals bijvoorbeeld een livestream tijdens een event.

 

Veel mensen willen meer volgers op instagram. Heb je tips? Ja, volg eens een masterclass van me en ik geef je alle tips om je account te laten groeien, hoe je suggested user kan worden en hoe je opvalt. Denk aan het gebruik van hashtags, de likes, comments en uiteraard #communityfirst

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar? Hopelijk als marketing adviseur en als fotograaf, reizend de wereld rond. Lekker creatief bezig zijn en mijn expertise delen met bedrijven die het kunnen gebruiken.

 

Wesley volgen kan via meerdere kanalen:

Instagram

www.instastream.nl

www.wesinthewild.com

www.wesleyglasmacher.com

www.ede-drumles.nl

Processed with VSCOcam with f1 preset
Processed with VSCOcam with t1 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

BRON: Boots and Suits

Comments

comments

Posted in interview.