Winterberg en Landal GreenParks

Winterberg here we come!

Ik was, voor Landal, dit jaar al eens naar Texel geweest. Het was ons toen al goed bevallen. Dat ik naar Winterberg mocht, om voor Landal GreenParks nog een verslag te schrijven, was de kers op de taart. Ik mocht een midweek gaan en zelf hebben we er maar een weekendje aan vast geplakt. Ik zit hier achter mijn laptop, kijkend op de St. Georg Skischans vanuit ons 6 persoons luxe huisje, deze blog te typen. Helaas is onze laatste dag ietsje minder qua weer maar het we hebben het erg goed gehad!

Landal GreenParks Winterberg

Lust voor het oog!

Hou je van avontuur, beweging en plekjes ontdekken? Dan is dit dé plek om eens naartoe te gaan. Na een goede 3 uur te hebben gereisd kwamen we aan bij het park. Rijden door het heuvelachtige Sauerland is een aanrader! Ik denk voor motorrijders de perfecte plek om te cruisen. Het is voor ons Nederlanders ook erg dichtbij. Ik kom uit Ede dus ik spreek uiteraard voor mezelf maar het valt echt reuze mee. Neem je wandelschoenen mee en een rugzak! Erg handig als je gaat wandelen. Er zijn een aantal hoge heuvels of bergen en ik vond het heerlijk om naar een top te hiken. Kijken wat er aan de andere kant te zien is. Ik ben gek op naaldbos. Vooral tijdens zonsopgang. De mist hangt in de vallei wanneer de zon opkomt. Voor mij als fotograaf een lust voor het oog!

barn

Maandag

Het park ligt lekker centraal. Wij hebben elke dag iets anders gedaan. Ik zal even de week schetsen en tussendoor wat foto’s laten zien van de omgeving! Maandag, na aankomst, hebben we eerst even relaxt de spullen naar ons huisje gebracht. Je moet wel goed ter been zijn want het is een echte doe vakantie. Een stukje lopen met de koffers naar ons huisje. Maar we zijn fit! Geen probleem voor ons. Wat een ruimte zeg! We zaten met z’n vieren én onze hond in een 6L huisje inclusief sauna, bubbelbad en zonnebank. We hadden wat meegenomen zodat we meteen konden gaan koken. Alles is aanwezig dus dat was een eitje! We hebben daarna lekker op het terras van het restaurant gezeten. De kids konden heerlijk in de speeltuin spelen en daarna lekker naar bed. Mijn vrouw en ik hebben heerlijk gechilled op het balkon. Daarna nog even lekker onder de zonnebank en naar bed toe.

Dinsdag

Lekker ontbeten met vers brood uit het winkeltje bij de receptie. Daarna zijn we heerlijk wezen wandelen. Eenmaal terug hebben we heerlijk op het balkon geluncht. ‘S middags zijn we naar het centrum van Winterberg gereden. Super dichtbij allemaal. Nog geen 10 minuten vanaf het park. Gezellig centrum. Bij terugkomst hebben we ‘s avonds in het restaurant van Landal gegeten. Lekker! Na het eten terug naar het huisje, zwemspullen gepakt en heerlijk gezwommen in het zwembad. Vergeet niet je huissleutel mee te nemen. Anders kom je het zwembad niet in.

jael en wes

Woensdag

Na het ontbijt zijn we naar “Erlebnisberg Kappe” in Winterberg geweest. Echt een aanrader! Wandelen over de Panorama brug. Voor mij, iemand met hoogtevrees, was het even doorbijten maar zo de moeite waard. Daarna hebben we heerlijk geluncht, in het restaurant. Vanuit het restaurant zie je de Sommer Rodelbahn. Erg leuk om te zien. Reden genoeg om snel een paar ritjes te maken! Erg leuk voor de volwassenen én de kinderen. Als afsluiting mochten de kids klimmen en klauteren in het Kletterwald bos. Ook dit is een echte aanrader. Na terugkomst op het park zijn mijn zoon Jael en ik heerlijk wezen wandelen. Berg op, berg af. Klimmen naar de St. Georg Skischans. Quality time!

Donderdag

We wilden graag eens de Sauerländer Besucherbergwerk bezoeken. Dat is ook erg leuk. Samen met de kids in een mijntreintje onder de grond. Na 1,5 km te hebben gereden mochten we uitstappen. Samen met een Duits sprekende gids liepen we een stuk door de mijn. Erg bijzonder om te zien hoe de mensen hier gewerkt hebben. Ook bizar al die verhalen. Na het eten in ons huisje zijn we heerlijk wezen zwemmen op het park. Allemaal erg bewegelijk maar ook zo ontspannend allemaal. Het is een echte “doe vakantie” geweest maar wel op een perfect niveau.

wesinthewild 1

Vrijdag

Op weg naar Fort Fun. Lekker een dagje naar het pretpark Fort Fun. Dit is een erg leuk park met veel leuke attracties. Ook dit is voor volwassenen én kinderen een geschikt park. Het ligt ook erg mooi in een soort vallei. De natuur is duidelijk aanwezig en dat is ook wat je voelt als je er rondloopt. Een prettige sfeer met veel leuke attracties! We hebben na afloop daar lekker gegeten en zijn toen weer terug gegaan naar het park. Ook nu was het weer relaxen in ons huisje. Toen we allemaal ontspannen nagenoten, van het dagje uit, besloten we nog een keer te gaan zwemmen. En dit na een hele actieve dag. Maar juist dat zwemmen maakt het weer relaxt. Baantjes trekken. Vriendjes zijn zo gemaakt en iedereen is er met hetzelfde doel. Ontspannen.

Een weekendje bijgeboekt

Gelukkig hadden we nog een weekendje bijgeboekt. Een midweek was voor ons net iets te kort. We hebben zondag heerlijk en uitgebreid ontbeten. De kids zijn nog even op het feestje van Bollo geweest en zij hebben heerlijk gespeeld. Alles is aanwezig. Een speeltuin, een zwembad, een klein trapveldje en een omgeving waar je je snel thuisvoelt. Kortom, wij hebben genoten! Wil je ook meer weten over Landal GreenParks? Of over Winterberg?

Check dan deze link!

Comments

comments

Posted in landal and tagged , , , , , .