Landal GreenParks op Texel

Landal op z’n best!

Landal Greenparks krijgt het voor elkaar! Ongelooflijk hoe een weekendje weg, voelt als een echte vakantie.
Ik ben gek op natuur en een goede ochtendwandeling doet wonderen. Ok, het was iets aan de vroege kant maar mijn dochter vond dat niet erg. Kwart over 5 was de start van een soort van tikkertje tussen haar nagel en mijn rug. Het was wel eenzijdig maar goed ik wilde ook wel eventjes naar buiten. Kijken of dit eiland klaar is voor Wesinthewild.

uitzicht huisje

Dit heerlijke uitzicht

Rond 05:45 even een stukje zonsopgang pakken midden in de Sluftervallei. Fazanten, meeuwen, ganzen en vele andere soorten vogels stonden me aan te gapen. Wat een vreemde vogel, zullen ze gedacht hebben. Ik was op zoek naar de vuurtoren maar reed net even anders. Toen was ik moe. Toch maar nog maar even terug naar het huisje. Nummer 63.Mijn bed was ingepikt door mijn zoon en dochter. Knockout. Ze keken er zo naar uit om met papa en mama naar Texel te gaan. Al die indrukken van de rit, vanaf de boot naar het park, zullen wel ingewerkt zijn. Zo schattig. Ach ja, ik heb ze toch maar even opzij geduwd want ik wilde er graag bij. Nu lekker ontbijt, heerlijke koffie en genieten van dit heerlijke uitzicht. Alsof ik tussen de duinen zit. Heerlijk! Tijd om te ontdekken. #OntdekLandal

Omgeven door de natuur

We zijn even het eiland wezen ontdekken. Lekker wezen wandelen op het strand bij De Koog. Wat een heerlijk schoon strand en prachtige lucht. Ook de route er naartoe was prachtig. Je voelt het aan alles. De sfeer op het eiland, de mensen, de omgeving en de energie. Na heerlijk te hebben gewandeld zijn we terug gegaan naar het park. Ik vermaak me prima hier! Kom helemaal tot rust.

huisjes strand de koog

Vaderdag

Iedereen ligt in coma. Het is 07:18 en ik besluit om een bezoekje te brengen aan de Sluftervallei. Het is regenachtig en foto’s maken wordt erg lastig nu. Ik rij vanaf het park, waar de konijntjes en fazanten mij begroeten, de Krimweg op richting de Vuurtorenweg. Wat een rust. Ik rij aan het einde van de weg een stukje omhoog en zie daar de zee. Links van mij zie ik de vuurtoren staan. Vol trots in het prachtige landschap. Richting de vuurtoren kom ik het uitkijkpunt Renvogelgebied tegen.
Een prachtig uitzicht met heel veel verschillende vogelsoorten zoals de blauwe kiekendief, de torenvalk en de velduil. Voor vogel liefhebbers een must see maar voor natuurliefhebbers in het algemeen ook. Het is vooral het gevarieerde landschap. Voor mij als fotograaf een lust voor het oog. Helaas regent het steeds harder en blijft mijn camera in de tas. Gelukkig heb ik m’n mobiel bij me.
Ik besluit nog even wat foto’s te maken van de vuurtoren en stippel vast een route uit voor in de namiddag, als het weer iets beter wordt. Ik stap in de auto en rij weer terug naar het park. Onderweg kom ik prachtige stukjes tegen. Ik ben verliefd op Texel. Hopelijk denken mijn kinderen ook zo over mij, want het is vaderdag en ik heb honger. Lekker broodjes uit de oven en een lekker gebakken eitje met spek laten even op zich wachten. Maar dat neem ik voor lief. Ik geniet met volle teugen en alles is in balans.

zeemeeuw 1

Uiterst geschikte lokatie

Lekker luieren op de bank. Kopje koffie aan de tafel in ons luxe huisje. Het is allemaal dik voor elkaar. Wel te kort maar het voelt alsof we hier al een tijdje verblijven. Dat is altijd goed. We gaan zo met de kids naar Bollo, misschien even zwemmen en daarna nog even genieten van de rust, hier op dit park. De Sluftervallei is een aanrader. Hou je van natuur, fotografie, rust, strand, zee en een kindvriendelijke omgeving? Dan is de Sluftervallei van Landal GreenParks een uiterst geschikte lokatie! Ik kom zeker terug.
Maar nu wel langer dan een weekend. Naast dat het een erg leuk park is is het ook een geschikte uitvalbasis om de verschillende leuke dorpjes aan te doen. Ik ga zo even douchen en dan op weg naar de vuurtoren. Het is nu iets droger en heb zin om even lekker de natuur in te trekken en daarna uit te waaien op het strand.

vuurtoren en duinen

De vuurtoren

De kids zijn samen met mijn vrouw naar de show van Bollo en ik én mijn ouders, die op bezoek zijn, gaan even terug naar de vuurtoren. Het is warm! Heerlijk. Het zonnetje schijnt en de kleuren knallen van het landschap af. Zo mooi. De vuurtoren, de blauwe lucht, de wolken, de groene heuveltjes en de kamikaze meeuwen die het voor iemand zoals ik onmogelijk maken geen foto’s te maken van het prachtige gestunt in het Texelse luchtruim. Alles klopt! Alweer. We lopen richting het strand en rechts van ons staat de vuurtoren. Fantastisch plaatje. Mijn dag kan niet meer terug. We besluiten terug te gaan naar ons huisje op het park om vanaf daar samen met z’n allen weer terug te gaan naar de vuurtoren. Die blije gezichtjes. Mijn vaderdag, en die van mijn vader zijn geslaagd! We worden nog even begroet door een zeehond en vullen onze tassen met prachtige schelpen. Tijd om te gaan. De boot van 17:00 uur willen we niet missen want we moeten daarna ook nog een uurtje of 2 rijden naar huis. Voor meer foto’s zie mijn instagram account. Tot de volgende trip! In augustus gaan we naar Winterberg. Ik ben benieuwd of Landal ons weer gaat verrassen met een heerlijk welkomstpakket. Landal, bedankt!

Comments

comments

Posted in landal and tagged , , , , , , .