Oostenrijk: Schladming-Dachstein Avontuur

Oostenrijk: Op avontuur naar Schladming-Dachstein

Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest. Dit wordt de eerste keer. Op uitnodiging van het Oostenrijks Toeristenburo en de regio Schladming-Dachstein, die de volledige reis georganiseerd hebben, vliegen we richting Oostenrijk. Het idee is om een geweldig avontuur te gaan beleven. Samen met 4 andere fotografen gaan we naar Schladming-Dachstein. Ik heb het team zelf samengesteld. We vliegen donderdag 6 juli naar Oostenrijk. De dag begint goed. Als enige in het vliegtuig krijgen we een heerlijk uitgebreid ontbijt. Er wordt goed voor ons gezorgd.

Wat neem ik zoal mee op reis?

Voordat ik verder ga wil ik iets meer vertellen over mijn gear. Ik heb inmiddels een canon 5D Mark III met een 24-105mm objectief. Ruim 4 jaar lang heb ik geschoten met een Canon 600D en het werd eens tijd voor een upgrade. Ik heb lang nagedacht over wat ik zou willen. Door andere fotografen werd ik gewezen op Cameratools.nl in Apeldoorn. Toen ik langs ging werd ik goed geholpen. Zij hebben een goed luisterend oor en ze geven goed advies. Ik wil een zo goed mogelijke camera en lens hebben die past bij mij. Ik schoot voorheen altijd met een 18-135mm kit lens en de 24-105 is de perfecte opvolger. Mijn tripod is kapot en ik ben ook op zoek naar een sterk statief.

Hans Wödl hütte - Oostenrijk

Hans Wödl hütte – Oostenrijk

De Sirui R-4214X is waanzinnig!

Cameratools.nl heeft een breed assortiment en ik heb keuze genoeg. De Sirui R-4214X is een statief met carbon poten en heeft een draagvermogen van maximaal 25 kilogram. De drie pootsecties zijn voorzien van een draaivergrendeling en het R-4214X heeft een ingebouwde waterpas waardoor je altijd de juiste positie eenvoudig kunt instellen. Er zijn 3 voetjes die speciaal zijn ontwikkelt voor werken op verschillende ondergronden. Zo kun je door aan de voetjes te draaien de stalen spikes gebruiken. De minimale hoogte van maar 9 centimeter en een maximale hoogte van 150 centimeter maakt dat dit Sirui-statief jaren mee kan door de veelzijdige inzetbaarheid. Het is niet echt geschikt voor mensen die lange afstanden lopen en niet te veel mee willen dragen. Ik heb, zo hebben we uitgerekend, ongeveer 70 kilometer te voet afgelegd in Oostenrijk.

Statief - Sirui R-4214X (Cameratools.nl)

Statief – Sirui R-4214X (Cameratools.nl)

Een super combinatie

Tuurlijk voelde ik dat af en toe wel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook heerlijk vindt om over de grens heen te gaan. Voor mij is dit statief dus geen enkel probleem om mee te sjouwen. Het statief komt zonder head en ik heb de Sirui Head K-20X erbij gekocht. Een super combinatie. Ik heb het statief en head inmiddels tijdens meerdere weersomstandigheden gebruikt. Zoals in de sneeuw, stromend water, op rotsen en in een storm. Dit statief is erg sterk en stabiel. Voor de fotografen die long exposure shots willen maken en in stromend water staan, is de Sirui R-4214X een aanwinst. Voor €799,- is deze te koop bij Cameratools.nl.

Hans Wödle Hütte terras

Hans Wödle Hütte terras

De Hans Wödl Hütte

Nadat we zijn geland moeten we nog ruim een uur rijden naar ons hotel. Bij aankomst bij het hotel hebben we ongeveer een half uur om ons om te kleden en spullen te pakken om mee te nemen voor ons eerste avontuur. Een stevige hike van ongeveer 2 uur. Er is een hoogte verschil van 694 meter en we moeten aardig steil omhoog. Gelukkig hebben we allemaal ervaring met hiken en genieten we van de prachtige omgeving. We komen gelukkig weinig mensen tegen onderweg. We hebben een prachtig uitzicht op de vallei, van waar we zijn gestart. Boven ons is een waterval en daar weer boven ligt de Hans Wödl Hütte op ons te wachten. In Oostenrijk zijn vele berghut tochten te vinden. Het is ook een echte aanrader om dit eens te gaan doen.

Na het laatste steile stuk komen we eindelijk aan bij de hut. Op de eigenaresse na, is er helemaal niemand. Wij zijn ook de enige die blijven overnachten. We hebben genoeg tijd om de omgeving te verkennen en om mooie plaatjes te schieten.

Reflectie - Oostenrijk

Hüttensee – Oostenrijk

We gaan weer omhoog

Ik heb goed geslapen en we hebben goed ontbeten. Er is nog even tijd om met het thuisfront te appen maar de verbinding is niet echt heel goed. Hou hier ook rekening mee als je een paar dagen de bergen in gaat. Ik heb een leuk team samengesteld en de balans is goed. We grappen wat heen en weer en leren van elkaar. Een drone schiet over de hut en de statieven staan verspreid in het veld. Het is even onze plek. Ons moment. Ik vind het heerlijk om te speuren naar unieke plekken waar soms maar 1 ding het verschil maakt. Ik vraag Eelco of hij plaats wilt nemen op onze hotspot. De plek waar we soms bereik hebben.

Eelco en de boom - Oostenrijk

Eelco en de boom – Oostenrijk

Wat een uitzicht!

Goed, we gaan weer op pad. We gaan een stuk hoger zodat we uiteindelijk uitzicht hebben op de 2 meren onder ons. Na een aantal uren te hebben gewandeld worden we beloond met een fantastisch uitzicht. Wat is Oostenrijk toch mooi. Ik voel me geweldig. Dat gevoel na een urenlange hike, kletsnat van het zweet. De frisse lucht. De zon die ons weer laat opdrogen. Heerlijk! Het is volop genieten en we nemen allemaal onze posities in. De een achter de camera en de ander ervoor. De drone gaat de lucht weer in en we doen ons ding. We zijn in balans. Tijd voor een break. Althans voor Kaz. Hij is onze dronepiloot deze week.

Onze dronepiloot - Oostenrijk

Onze dronepiloot – Oostenrijk (uitzicht Obersee)

Tijd om af te dalen

Oostenrijk, wat ben je mooi! Er was ons van te voren beloofd dat het mooi zou worden. Het is niet gelogen. Maar aan al het moois komt ook weer een einde. We moeten terug naar de Hans Wödl Hütte om alvorens af te dalen naar ons beginpunt. Vanuit daar gaan we terug naar het hotel om daar een nachtje te overnachten. Binnenkort meer! Voor meer foto’s, ga naar mijn instagram account Wesinthewild.

Comments

comments

Posted in Oostenrijk and tagged , , , , .