LG G6 review | De nieuwste aanwinst van LG

LG G6 review | Een smartphone om rekening mee te houden

De G6 van LG is een waardige opvolger van zijn voorganger, de G5. Ik kreeg vorige week vrijdag als een van de aller eerste in Nederland, de G6 opgestuurd. Afgelopen dinsdag mocht ik, tijdens de dealer show in Groenekan, mijn verhaal vertellen tegenover de Nederlandse pers. Afgelopen weekend heb ik de telefoon getest en ik kan zeggen dat het een creatieve tool is. Een tool voor vloggers, bloggers en instagrammers. Super handig en een goede kwaliteit. Ik heb een aantal dingen getest. De verbeterde Wide Angle shot. Met een beeldverhouding van 16:9 heeft de G6 maar liefst twee 13 megapixel camera’s. Hiermee creëeren ze niet alleen een 125 graden groothoeklens, maar de foto’s zijn ook op te slaan als RAW. Dit moet dan wel in manual mode. Een mode waar mijn voorkeur als creatieve fotograaf, zeker naar uit gaat.

Beeldverhouding 16:9

(Beeldverhouding 16:9)

Voordelen van RAW fotograferen

De G6 schiet dus in RAW en dat is geweldig. Het is natuurlijk niets nieuws maar in RAW kan je achteraf veel details terughalen. Afgelopen zaterdag stond ik op een dijkje waar een wielrenner voorbij fietste. Mijn settings stonden niet goed maar ik maakte toch even snel een foto. Dit is wat je wilt. Snel iets vastleggen met behoudt van alle details. De LG G6 is voor mij een creatieve tool. Een tool die ik als fotograaf goed kan gebruiken.

LG G6 | Nabewerken in RAW

(LG G6 | Nabewerken in RAW)

Manual Mode | Spelen met de autofocus

Ik ben zeer te spreken over de autofocus. Dit kan je doen in manual mode. Spelen met depth of field. Dit is wat je als fotograaf wilt doen. Snel scherpstellen op verschillenden objecten. Van dichtbij tot ver. De G6 is een super handige smartphone met sterke camera opties. Voor de creatieveling echt een tool om te hebben!

Autofocus in Manual Mode

(Autofocus in Manual Mode)

Beeldverhouding 18:9

Als kers op de taart heeft de nieuwe G6 een beeldverhouding van maar liefst 18:9. Dat houdt in dat je nu kan multitasken op 1 scherm. Snel een aantal foto’s maken voor een collage en deze live zien. Dit kan per 4 foto’s. Elke foto is dan weer te selecteren zodat je er een nieuwe voor in de plaats kan maken. Erg handig om snel eenoverzicht te laten zien van waar je bent of wat je gedaan hebt. Deze modus is de “Grid Shot“. Dit kan als je in de setting Square schiet.

Modus: Grid Shot

(Modus: Grid Shot)

Daarnaast is er ook de “Snap Shot” modus. Deze is voor ons instagrammers een super handige tool. Een foto maken in de Square setting en dan 2 foto’s naast elkaar vergelijken om daarna direct te delen op instagram. Hoe cool is dat?

Modus: Snap Shot

(Modus: Snap Shot)

De G6 is te gek en ik ga er 3 maanden mee werken

Ik ben tot nu toe erg tevreden en ik raad iedereen aan om deze onmisbare creatieve tool te checken! Voor bloggers, vloggers én instagrammers is het een aanrader. Uiteraard voor iedereen, maar ik ben om. Op mijn instagram kanaal kan je mij volgen. Hierop zal ik de aankomende 12 weken een aantal foto’s posten.

Comments

comments

Posted in smartphone and tagged , , , , , , .