Winnaar Masterclass | Kia Picanto

Winnaar met een indrukwekkend verhaal

Afgelopen dinsdag 9 mei was het dan zover. Samen met winnares Charissa ging ik op pad. Rond 10:00 uur haalde ik haar op van station Ede Wageningen. Charissa heeft een indrukwekkend verhaal ingezonden. Haar longen zijn niet zo gezond. Door deze aandoening kan zij niet functioneren zoals ze eigenlijk wil. Zoals ze zelf aangeeft is haar lichaam ziek maar functioneert haar hersenpan naar behoren. Dit is ook haar drive. Hierdoor staat ze veel verder in het leven dan haar leeftijdsgenoten. Het bewust bezig zijn en bewust denken heeft haar een hoop kennis bijgebracht. Haar verhaal raakt mij persoonlijk en haar wil en doorzettingsvermogen spreken mij enorm aan. Reden genoeg om haar te bekronen als winnaar en mee te nemen op avontuur in de Kia Picanto! #StartJeAvontuur 

Mijn concentratie was ook niet iets om trots op te zijn

We rijden samen door Ede. We spreken over haar beperkingen en over hoe ze daar mee omgaat. Juist die dingen die ik niet kan buig ik om naar mogelijkheden. Negativiteit zet ik om naar positiviteit. Ik kan mijn verhaal niet vergelijken met haar verhaal maar ik probeer wel een link te vinden die ons verbindt. Ik heb bijvoorbeeld mijn school niet afgemaakt omdat ik (toen) vond dat ik niet goed kon leren. Mijn concentratie was ook niet iets om trots op te zijn. Maar in die fase in mijn leven liep het gewoon zo. Na mijn schooltijd begon ik me te interesseren in van alles en nog wat. In filosofie, geschiedenis, esoterie, sterrenkunde en nog veel meer. Ik was uren in de bibliotheek te vinden en stapels boeken nam ik mee naar huis. Alles ging in mijn eigen tempo en zonder druk van buitenaf.

Samen met winnaar Charissa

(Samen met winnaar Charissa)

We zijn er sterker uitgekomen dan daarvoor

Door al die interesses heb ik veel kennis opgedaan. Zo leef ik ook bewust en heb ik een goede zelfkennis. Ik heb mijn droom waargemaakt door een negatieve ervaring. 5 jaar geleden raakte mijn vrouw en ik beiden onze baan kwijt door een reorganisatie. Midden in de recessie. We hadden net een huis gekocht en onze kinderen waren toen nog erg jong. Ik heb echter nooit getwijfeld aan ons kunnen. We zijn er sterker uitgekomen dan daarvoor. Ik ben voor mijzelf gestart in die periode, daar droomde ik altijd al van. Het voelde weer alsof ik in de bibliotheek zat met boeken om mij heen. Boeken vol met interessante materie. Zonder druk van buitenaf. Gewoon doen waar ik goed in ben. Creatief bezig zijn en kennis op doen van veel voor mij interessante zaken.

“Dat is gelukt en daarom wil ik Charissa helpen. Helpen om haar droom, een baan voor haarzelf te creëren, te laten uitkomen. Zij heeft die winnaarsmentaliteit die nodig is om te bereiken wat ze wil.”

Een Masterclass op de Ginkelse Heide in Ede

Nadat we heerlijk hebben rondgereden en gekletst is het tijd voor de masterclass. Ik neem haar mee naar de Ginkelse Heide waar ik veel te vinden ben. Deze plek geeft mij rust en tijd om na te denken over het leven. Ik wil haar iets vertellen over de manier waarop ik fotografeer. Landschappen, waarbij de horizon goed zichtbaar is, is mijn ding. Ik zoek altijd naar een vast object in het landschap. Denk aan bijvoorbeeld een oud schuurtje, paard of een persoon. Op mijn account heb ik meer dan 400 foto’s van mijzelf op verschillende locaties en dit wil ik aan haar laten zien. Ik houd van creatief denken en daarom maak ik het iets moeilijker. Ik laat haar zien hoe ik met de zelfontspanner een foto maak van mijzelf, springend in de lucht. Dit vergt wat timing en ervaring.

Masterclass Winnaar: Jump op de Ginkelse Heide

(Zelfontspanner Wes: Jump op de Ginkelse Heide)

Droom waarmaken

Charissa en ik hebben een klik en we delen veel interesses. We delen dezelfde muzieksmaak en we leven én denken beiden bewust. Ik denk dat haar beperking juist een tool is om in te zetten. Haar doelgerichtheid en drive om anderen te inspireren heeft niet iedereen. Ik adviseer haar daarom om iets te gaan doen met fotografie, bloggen én vloggen en om mensen in het zakenleven te gaan inspireren. Hoe om te gaan met beperkingen. Het vinden van de bottleneck binnen een organisatie of team. Als zij dit kan, dan kunnen anderen dit ook. Zij zet negativiteit om naar positiviteit. Haar passie voor het leven én om er iets van te maken, ondanks alle negativiteit, zal voor veel goede energie gaan zorgen binnen organisaties. Voor mij is ze een winnaar. Charissa, heel veel succes!

Wil je meer weten over Charissa? Ga dan naar haar website.

Comments

comments

Posted in win actie and tagged , , , , , , , , .