Geheim over de Grens – Duitsland

Geheim over de Grens

Geheim in de natuur? Ik ben gek op geheimen! Zeker als het dichterbij is. Vaak kijken we verder dan onze neus lang is. Iets bijzonders en moois hoeft niet altijd ver weg te zijn. Hier dichtbij liggen prachtige plekken verborgen en ik ging ze zoeken. In samenwerking met Euregio mocht ik een aantal dagen verblijven in Meppen. Meppen is een stad en gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen, gelegen in het landkreis Emsland.

Bad Bentheim

Bad Bentheim

Bad Bentheim

We spreken af in het centrum van Bad Bentheim. Een stad net over de grens bij Oldenzaal. Deze opdracht doe ik samen met 3 andere instagrammers. Namelijk met @vincentcroce, @rnld_jansen en @herbertschoer. Alle 4 bezoeken we een regio. We ontmoeten elkaar, samen met onze opdrachtgever, in Bad Bentheim. Een geheim op zich. Er zijn prachtige kastelen te zien en er liggen een aantal mooie bossen in de omgeving. Het is helaas grauw weer maar dat maakt het juist ook spannend. Dan moet je nog creatiever zijn dan dat je al bent. Ik besluit iets eerder te gaan zodat ik nog even de natuur op kan zoeken in de nabije omgeving. Ik rij wat rond en plots zie ik daar prachtige dieren staan tussen de bomen. Ik parkeer mijn auto en ik loop voorzichtig door de modder. Ik heb het eerste geheim ontdekt. Deze beesten had ik nog nooit gefotografeerd. Ik noem het een pandakoe 🙂

pandakoe

pandakoe

Op pad in Meppen

Nadat we heerlijk hebben gegeten gaan we alle 4 ons eigen weg. Zoals ik al aangaf is het regenachtig weer en erg bewolkt. Ik moet nog zo’n 50 minuten rijden. Ik blijf 2 nachten in Hotel von Euch. Het is een net hotel met ruime kamers. Je kunt er heerlijk ontbijten en dineren. Ik drink nog even een biertje aan de bar en dan wordt het tijd om te slapen. Ik besluit om vroeg op pad te gaan. Voor zonsopgang natuurlijk maar de weersomstandigheden zijn niet best. Ik heb van te voren gevraagd of er een aantal plekken zijn waar ik zeker moet zijn. Normaal gesproken doe ik dat niet want ik wil juist de plekken vinden waar niemand komt. Maar nu doe ik het wel. Puur om te zien waar ze lokaal dol op zijn. De eerste plek is een watermolen. Ik parkeer mijn auto langs de weg en ik probeer via een omweg bij de watermolen te komen. Ik kies een pad waar je eigenlijk niet mag lopen. Daar hou ik van.

watermolen

watermolen

In het Veld

Ik rij nog wat paden in om op plekken te komen die de lokale boeren nemen. Er liggen veel bloemenvelden in de omgeving. Ik besluit om mijn auto langs de weg te zetten. Ik neem mijn camera en tripod mee en loop een stuk het veld in. Ik vind een mooie spot en ik wil een foto maken die anders is dan anders. Ik zet mijn tripod op en stel mijn camera in. Ik heb 10 seconden om me te positioneren in het veld. Ik hoor auto’s in de verte rijden maar ik sta uit het zicht. Ik heb weer een geheim gevonden. Een plek waar je normaal niet zou komen. Zoek en gij zult vinden.

wes in the field

wes in the field

Nog meer bijzondere plekken

Het begint te regenen en ik besluit even terug te gaan naar het hotel. Nadat het weer ietsje beter wordt stap ik weer in mijn auto. Ergens is een plek waar je een prachtige foto zou kunnen maken. Ik rij wat rond en plots zie ik daar een fotograaf lopen. Mijn auto zet ik neer en loop haar achterna. Ineens sta ik tussen een bruidspaar in en besluit toch maar mijn eigen weg te gaan. Lopend door de stuiken hoor ik heel hard water klotsen. Het is een soort waterrad naast een oud gebouwtje. Het is lastig te fotograferen en ik zoek een ander punt op. Maar wat een plaatje! Ik heb weer een mooi geheim ontrafeld.

waterrad

waterrad

De Herfst

Na een lange dag besluit ik terug te gaan naar het hotel. Ik loop even de stad in eet een heerlijk broodje kebab. Het weer wordt alleen maar slechter en ik besluit mijn foto’s te gaan editten. Op tijd naar bed want ik wil weer vroeg op de volgende ochtend. Dit keer ga ik iets meer de natuur in om de herfst op te zoeken. Ik heb de avond ervoor research gedaan via Google Maps en ik heb een mooi meertje gevonden. Het is helaas weer grauw maar niets houdt mij meer tegen om nog een geheim te ontrafelen. Ik ben gek op de herfst en dit is goed zichtbaar in de natuur. Prachtige paddestoelen en de kleuren variëren van groen tot rood. Wat is dit toch een mooi seizoen.

paddestoel

paddestoel

Onbekend Gebied

Ik heb al een aantal keren rondgereden op de snelweg nabij Meppen. Elke keer zag ik daar een prachtige boom in het weiland staan maar er was gewoon geen afslag. Op de kaart kon ik ook geen goede weg vinden. Tijd om op avontuur te gaan! Ik besluit om een afslag te nemen verderop en dan op gevoel te zoeken naar die boom. Het wordt lastig wanneer ik op een verlaten landweg bijna vast kom te staan in de modder. Ik rij door en kom in het bos terecht op een zandpad. Ook hier is er veel modder en het wordt nu echt spannend. Ik rij nog even door en daar zie ik een klein pad. Hier moet ik zijn. Ik zet de auto aan de kant en ga te voet verder. Ik zie daar een prachtig paard staan.

paard

paard

De Boom

Het paard komt mij begroeten. Gelukkig maar want ik moet ook nog ergens het hek over klimmen om in zijn weiland te zoeken naar dat laatste geheim. Er staat stroom op het hek en ik loop iets verder om vanaf het bos aan de andere kant te komen. Er komen hier geen mensen. Het is bijna onmogelijk om door het bos te lopen. Overal staan struiken waar ik bijna niet door heen kom door de prikkels. Het duurt dan ook even voordat ik er doorheen ben. Nu moet ik nog een stukje lopen en zie het paard verderop in de wei staan. Ik klim over een hek heen en nu sta ik oog in oog met het paard. Rustig draai ik een halve slag om en daar staat in de verte de boom! Eindelijk. Nu moet ik nog een stukje lopen. Hier heb ik het allemaal voor gedaan. De boom. Een geheim over de grens. Wat een avontuur! Ik heb er van genoten.

de boom

de boom

Comments

comments

Posted in Duitsland and tagged , , .