50.000 volgers op instagram

Engagement Rate
Dit weekend behaalde ik de 50.000 volgers op instagram. Ok, het zijn geen 50.000 likes maar de engagement rate (E.R.) is goed!
Men vraagt zich wel eens af hoe dat dan precies zit met al die volgers. Mijn hoogst behaalde aantal likes was bijna 3700.
Dat houdt in dat mijn E.R. ongeveer 7,4% was. Dat is een hele goede score. Als je bedenkt dat de E.R. gemiddeld tussen de 3-5 procent ligt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

(Originele foto @wesinthewild op instagram)

Fake Accounts
Niet alles is wat het lijkt, op instagram. Je hebt mensen die honderd duizenden volgers hebben maar heel weinig likes. Hoe kan dat dat dan precies? Waarom hebben zij veel volgers? Zoals algemeen bekend zijn er op instagram miljoenen fake accounts.
Geschat wordt rond de 30 miljoen. Of dat allen fake accounts zijn, weet ik niet maar ik weet wel dat er ook een heleboel slapende accounts zijn. Mensen die een account hebben geopend en maar liefst, als ik het goed heb, 28 weken niets gepost hebben. Corrigeer me als ik het fout heb, dan pas ik het aan.

Suggested User
Maar hoe kan het zo zijn dat sommige mensen zoveel volgers hebben? Meestal is het te verklaren omdat men bijvoorbeeld continue als Suggested User vermeld worden. Dan krijg je bakken vol met volgers waarvan er vele fake accounts zijn. Zo zie je bijvoorbeeld dat sommige instagrammers 200.000 volgers hebben en maar 2000 likes krijgen per post. Dan is hun E.R. maar liefst 1 procent. Dat is een lage score. Voorheen keken bedrijven die instagram influencers inzette, niet
naar deze cijfers. Puur naar het aantal volgers. Daar ben ik het niet mee eens. Het is ook veel effectiever en geloofwaardiger om influencers in te zetten die een hogere E.R. hebben. De Suggested User positie is erg leuk om een groei te maken
maar niet goed voor je E.R. Let op, dit geldt niet voor alle instagrammers. Sommige van hen maken er werk van en pakken die momenten, als ze Suggested User zijn, goed aan. Sommige werken zelfs fulltime als instagram influencer.

Minimaal 3 procent
Voor bedrijven die influencers inzetten, dus een tip. Let op de E.R. De engagement rate. Wil je dat er meer mensen praten over je product of merk, zet dan influencers in die minimaal een E.R. hebben van 3 procent. Minimaal. Dat houdt dus ook in voor instagrammers met minder volgers. Zo zijn er vele goede instagrammers die “maar” 10.000 volgers hebben maar
toch 2000 likes behalen. Daar moet je op letten. Wil je een groep influencers inzetten voor uw product, brand of locatie? Ik help u graag mee om een team samen te stellen. Een team dat een goede E.R. heeft en er voor zorgt dat het inzetten van instagram influencers het verschil maakt!

Comments

comments

Posted in instagram and tagged , , , , , , .