Wesley Glasmacher over Instagram fotografie

Wesley Glasmacher is de trotse eigenaar van een Instagram-account met maar liefst pak ‘m beet 32.900 trouwe volgers. Hij maakt foto’s van al het schoon dat het Nederlandse landschap te bieden heeft. En dat is meer dan je denkt. Zeker als je je bedenkt dat vrijwel alle afbeeldingen gemaakt zijn met een smartphone. Hij vertelt over het ontstaan van zijn interesse in fotografie en waar je aan moet denken bij het maken van een foto.

Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit?

“Ik ben muzikant, heb een eigen drumschool en ben vader van twee kinderen. Naast het muziekdeel heb ik ongeveer twee jaar geleden Instagram ontdekt. Van het een kwam het ander en raakte ik eraan verslaafd. Door het actief deelnemen aan instameets en veel posten, liken en comments geven viel ik uiteindelijk ook bij Instagram op. Zo werd ik een Suggested User. Toen begon het allemaal.”

Waarom smartphone fotografie?

“Het eerste anderhalf jaar was alleen maar iPhone only. De uitdaging was om met een mobiel zo creatief mogelijk te zijn. Inmiddels promoot ik ook DLSR’s op mijn account.”

Hoe kom je aan inspiratie voor je foto’s?

“Door erop uit te trekken en te ontdekken. Die momenten zijn voor mij cruciaal om inspiratie te krijgen.”

Hoe vind je originele locaties om foto’s te maken? Loop je er gewoon tegenaan, of?

“Ja inderdaad! Erop uitgaan en zoveel mogelijk locaties uitproberen. Ik sta regelmatig in mijn eentje ergens in the middle of nowhere!”

Van welke apps maak je gebruik als je je foto’s bewerkt?

“Dan moet je denken aan Snapseed en VSCOcam. Maar tegenwoordig heeft Instagram zelf ook hele goede edit tools.”

Waar moeten mensen op letten bij het fotograferen met een smartphone?

“Je moet eraan denken dat het ook nog gecropt moet worden. In ieder geval bij Instagram. Het is ook belangrijk dat je de objecten goed scherp in beeld krijgt voordat je ‘schiet’. Speel eens met het licht en denk aan het verhaal achter de foto die je wil maken. Dat is dubbel bonus als zowel de foto als de caption bij mensen aankomen.”

Zijn er nog meer online media kanalen waar je actief bent als smartphone fotograaf?

“Daar kan ik kort over zijn, nee. Alleen Instagram.”

Tot slot: Wat wil je je volgers op Instagram meegeven met je foto’s?

“Hoe mooi we eigenlijk wel niet wonen in Nederland. Ga erop uit en ontdek de natuur, wees creatief! En deel dit vervolgens ook weer met anderen.”

LEES ORIGINELE ARTIKEL HIER

 

Comments

comments

Posted in interview.