Landal in België: Les Etoiles

Les Etoiles in België

Het nieuwe park Les Etoiles. Samen met mijn gezin ga ik een midweekje naar België. Naar Landal! Het is één van hun nieuwste parken en we hebben er erg zin in! We pakken de koffers in en gaan op reis. We moeten een stukje rijden. Het is inmiddels het 5e Landal park waar ik voor zal schrijven. En aankomend weekend zullen we de 6e locatie gaan bezoeken. In februari 2015 schreef ik Landal een mail om te vertellen over instagram en de mogelijkheden. Een week later werd hun instagramaccount geopend. Ik zag mogelijkheden. Heel veel bedrijven werkten toen nog niet met een instagramaccount. Inmiddels is dat wel anders. Ik kijk nog regelmatig naar verzonden emails. Naast dat ik voor Landal de eerste instagrammer was waarmee ze samenwerkten heb ik zo ook in 2014 DFDS benaderd om samen te werken met een instagrammer. De 1e instagrammer die voor hun foto’s ging maken. Als ik nu terugkijk ben ik trots dat ik deze stappen gezet heb. In augustus 2015 ging ik samen met Callum Snape, naar IJsland. Wij waren de eerste instagrammers die de #MyStopOver campagne mochten aftrappen. In september 2015 ging ik als eerste instagrammer voor visitsweden op pad. Met trots kijk ik terug op al deze reizen. Wie investeert krijgt terug. En nu deze wegen geopend zijn, kunnen anderen weer verder. Lees hier meer over mijn bezoeken aan de verschillende Landal parken.

De Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen

We moeten een stukje rijden maar ik heb een mooie auto mee. Een Citroën DS5. Wat een gave bak zeg! We hebben er zin in. Eindelijk zijn we er. Met uitzicht op de prachtige Maasvallei en midden in de natuur van de Belgische Ardennen ligt in Blaimont Landal Les Etoiles. Vanaf de veranda van de chalets rijkt het fantastische uitzicht zelfs tot Frankrijk! Voor de sportievelingen zijn de outdooractiviteiten zoals abseilen, kajakken, mountainbiken en rotsklimmen oneindig maar ook de gezelligheidzoekers voelen zich bij Landal Les Etoiles gelijk thuis. Samen met de rondvaartboot naar Dinant of de typische Ardenner gerechten proeven in het restaurant; hier kan men bourgondisch vakantie vieren. We besluiten de eerste avond meteen in het restaurant te gaan eten. Wat goed zeg! Heerlijk eten op het terras. Er loopt een muzikant rond die goede muziek speelt. Wat een welkom. Voor diegene die slecht te been is of niet ver wilt lopen, hou hier rekening mee. Het restaurant ligt boven op de berg. Gelukkig kan je er met de auto komen. Het uitzicht is gewoon fantastisch!

Blaimont

Blaimont

Faciliteiten op het Park

Er is echt genoeg te doen. Er is een binnen- en buitenzwembad. Beide groot genoeg. Je kan er tafeltennissen en volleyballen. Er zijn een aantal speeltuinen. Zowel binnen en buiten. Een klimmuur en heel veel natuur om heerlijk rond te rennen. Voor ons is het perfect. Als mijn kinderen blij zijn, zijn wij dat natuurlijk ook. Maar ook voor ons volwassenen is het heerlijk vertoeven. Het huisje waar we in zitten is ruim genoeg. Niet ver van het park vandaan vinden we een winkeltje. Daar doen we onze boodschappen. Zo kunnen we heerlijk een eitje bakken en ook eten maken voor in de avond. We vermaken ons prima. We genieten nog even van een prachtige zonsondergang en gaan lekker naar bed.

Zonsondergang Les Etoiles

Zonsondergang Les Etoiles

Dagjes Uit

Na een heerlijke eerste dag besluiten we ook wat dagjes weg te gaan. Ik hou van avontuur en besluit eerst zelf op pad te gaan. Mijn vrouw en kinderen genieten heerlijk van de faciliteiten op het park terwijl ik op onderzoek uit ga. Mooie heuvels en prachtige velden. Ik kan het niet laten om even de grens over te steken en naar Frankrijk te gaan. Genoeg mooie plekken om foto’s te maken. Vanaf het park is er dus veel te doen. Een bezoekje aan de grot van Dinant bijvoorbeeld. Of wat denk je van kajakken op de Lesse? Er is echt genoeg te doen voor jong en oud. Wij besluiten ook iets anders te gaan doen. Een stukje geschiedenis ervaren. Wij bezoeken de Les Ruines des Montaigle. De ruïnes van het kasteel van Montaigle bevinden zich te Falaën, een deelgemeente van de Belgische gemeente Onhaye. De vesting werd in het begin van de 14de eeuw op een ouder gebouw opgericht door de familie van Dampierre, toen heersende over het graafschap Namen. Dit maakte deel uit van het erfdeel van de jongste zoon van Gwijde van Dampierre, Gwijde van Namen, eveneens regent van Vlaanderen, vooraanstaande figuur bij de welbekende Guldensporenslag (1302). Het landschap staat vol met historie. Dus naast de vele mogelijkheden om te gaan buitensporten is er ook heel veel geschiedenis op te snuiven. Les Etoiles is het middelpunt voor vele activiteiten.

Les Ruines des Montaigle

Les Ruines des Montaigle

Meer informatie

De snelstromende riviertjes, de grotten en de talrijke uitdagende bospaden maken van Landal Les Etoiles de perfecte uitvalsbasis voor de buitensporter. Mountainbiken, abseilen, kajakken, rotsklimmen, grotten ontdekken; het kan hier allemaal. Ook te voet of met de fiets is de Ardennen uitstekend te verkennen! Wil je ook naar deze prachtige omgeving? Actief zijn in de Ardennen? Of juist genieten van de natuur? Of toch maar wat geschiedenis opsnuiven? Bij Landal Les Etoiles kan het allemaal!

Comments

comments

Posted in landal and tagged , , , , , , , .